Potential of Gene Editing for Innovation in Food Sector – 19 de maio – Lisboa

A PortugalFoods, enquanto membro do Advisory Group do projeto europeu CHIC, encontra-se a organizar o evento “Potential of Gene Editing for Innovation in Food Sector”, em parceria com o consórcio do projeto. O projeto CHIC pretende apoiar uma via de inovação responsável para o desenvolvimento e aplicação de Novas Técnicas de Reprodução Vegetal (NPBT – New Plant Breeding Techniques) para a chicória, enquanto cultura polivalente para a produção de produtos com elevado valor.

Pela relevância deste assunto, muito gostaríamos de poder contar com a V/ presença no evento e possível divulgação do mesmo. O evento decorrerá no dia 19 de maio, entre as 14h00 e as 17h00, na Nova Medical School – Faculdade de Ciências Médicas, Edifício CEDOC II, Rua Câmara Pestana 6, Lisboa.

Data: Quinta – feira, dia 19 de maio de 2022

Horas: 14.00h – 17.00h

Local: Nova Medical School – Faculdade de Ciências Médicas, Edifício CEDOC II, Rua Câmara Pestana 6, Lisboa

→ Inscrição ←

Programa

13:30 | Registration in the MMM atrium

14:00 | Welcome and overall presentation of the CHIC project

Deolinda Silva (PortugalFoods)
Dirk Bosch (Wageningen Plant Research, Wageningen University & Research and CHIC Project Coordinator)

14:20 | Chicory root fibers products by Sensus

Mathew de Roode (Sensus)

14:30 | Inulin benefits and applications

Ingrid van der Meer (Wageningen Plant Research, Wageningen University & Research)

14:40 | Terpenes products

Suvi Häkkinen (VTT Technical Research Centre of Finland)

14:50 | Potential of NPBTs to contribute to Food and Nutritional Security, and Human Health and Environmental Sustainability

Dirk Bosch (Wageningen Plant Research, Wageningen University & Research and CHIC Project Coordinator)

15:00 | Coffee break

15:15 | Panel Discussion

Moderator: Armin Spök (TU Graz)
Panel members:
Deolinda Silva (PortugalFoods), Dirk Bosh (Wageningen Plant Research, Wageningen University & Research and CHIC Project Coordinator), Paul Bundock (KeyGene), Christian Dayé (TU Graz), Paula Cruz Vieira (DGAV)

Short inspirations notes
• Novel Plant Breeding Techniques for the future | Paul Bundock (KeyGene)
• Views of consumers and citizens in the EU | Christian Dayé (TU Graz)
• Portuguese Context | Paula Cruz Vieira (DGAV)

Discussion with audience

16:40 – 17:30 | Networking and CHIC information posters


Publicado

em

,

por

Etiquetas: